Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017, συνεκλήθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, η Γ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη για το τρέχον εκκλησιαστικό έτος, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου αναλύοντας εκτενώς τα νοήματα αυτής και την σημασία τους για την ζωή του κάθε ανθρώπου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων ότι θα πρέπει να ερχόμαστε κοντά στον Θεό και να μην αφήνουμε τίποτα άλλο, να υπάρχει ως εμπόδιο στην προσωπική μας σχέση με τον Κύριο.

Εν συνεχεία ομίλησε «περί της εν Χριστώ ζωής» επισημαίνοντας την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητά της σε σχέση με οτιδήποτε άλλο το οποίο είναι μάταιο στην παρούσα ζωή του καθενός, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλα θα πρέπει να γίνονται εν Χριστώ για να έχουν αξία και υπόσταση. Αν φύγει ο Κύριος από την ζωή μας όλα είναι μηδέν και τίποτα, ότι θέση και όποιο αξίωμα αν κατέχουμε. Θα πρέπει να καταλάβουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι, ότι και αν έχουμε τα οφείλουμε στον Θεό». Τέλος ομίλησε και «περί της Διακονίας μέσα στην Εκκλησία», φέρνοντας παραδείγματα από την ζωή του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Κριμαίας.

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του προς τους Κληρικούς της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις εόρτιες εκδηλώσεις που λάβανε χώρα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 1037 ετών από της ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και 50 ετών από της επανιδρύσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά, εις τις οποίες προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος καθώς και πολλοί Αρχιερείς, ενώ έκανε αναφορά  και στις επερχόμενες που θα πραγματοποιηθούν με πρώτη την εορτή του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπου Λητής και Ρεντίνης το διήμερο 26-27 Νοεμβρίου εις την έδρα της παλαιάς επισκοπής της Λητής καθώς επίσης και στην Ιερά Πανηγύρι επί τη εορτή του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχή του Ηρακλείου.

Καταλήγοντας το λόγο του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε σε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητος καθώς και ζητήματα πνευματικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα