Κληρικοί τέλεσαν Αγιασμό σε στρατόπεδα της Υπερκαυκασίας (ΦΩΤΟ)

Του Θωμά Αναστασιάδη

Τις τελευταίες εβδομάδες ιερείς της Μητρόπολης Ουζχορόδου & Υπερκαυκασίας, η οποία υπάγεται στο λεγόμενο
“Πατριαρχείο Κιέβου και πάσης Ουκρανίας”, τέλεσαν αγιασμό σε παραμεθόριες
στρατιωτικές μονάδες και σχηματισμούς.

Έτσι την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017, κατόπιν προσκλήσεως του περιφερειακού Κομισάριου του στρατιωτικού Τάγματος στην Υπερκαυκασία, και με την ευλογία του προϊσταμένου του, Μητροπολίτη κ.Ονούφριου, ο πρωθιερέας π.Σέργιος, τέλεσε αγιασμό στο μεθοριακό στρατόπεδο εκπαίδευσης της δυτικής Ουκρανίας. Ο π.Σέργιος είναι γραμματέας της τοπικής Μητρόπολης

Uzhgorod και Transcarpathian και εφημέριος των στρατιωτών. Μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, και στο τέλος της εκδήλωσης ράντισε με αγιασμό αξιωματικούς και οπλίτες, έκανε διδακτικό κήρυγμα, και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να προσευχηθούν για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Στο Γραφείο της SSU [ Security Service of Ukraine ], στην περιοχή της Υπερκαυκασίας, που βρίσκεται στις εσχατιές της δυτικής Ουκρανίας, γιορτάστηκε η “Ημέρα Άμυνας & Υπεράσπισης της Ουκρανίας” . Οι πυροσβέστες-διασώστες, που υπηρετούν εδώ, στην Υπηρεσία Σωτηρίας του Πυροσβεστικού Σώματος, απέτισαν φόρο τιμής στους πατριώτες-Ουκρανούς, υπερασπιστές της πατρίδας τους.

Το λατρευτικό μέρος του εορτασμού ανάλαβε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βαρσανούφιου, ο π.Ιαροσλάβος Μιχαηλιούκ, ο οποίος τέλεσε αγιασμό και δέηση για την ειρήνη και την ελευθερία της Ουκρανίας.
Ο αναπληρωτής Προϊσταμένου του Γραφείου, απευθυνόμενος στο προσωπικό, μετέφερε τους χαιρετισμούς του επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας, και είπε ότι η υπεράσπιση της Πατρίδας ήταν πάντοτε θέμα τιμής του λαού των θαρραλέων, αφιερωμένων, και έτοιμων να θυσιάσουν την ζωή τους για χάρη της πατρώας γης, στο όνομα της ευημερίας της Ουκρανίας.

Πριν το τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν, σύμφωνα με την Ημερησία Διαταγή απονομής, με το μετάλλιο “Defenders of the Fatherland” [Οι υπερασπιστές της πατρίδας] 13 πυροσβέστες-διασώστες << για την ειλικρινή, ανιδιοτελή, άκρως επαγγελματική εκτέλεση των επίσημων καθηκόντων, την άμεση συμμετοχή σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, την προστασία της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας>>.

Επίσης η ίδια γιορτή “Ημέρα Υπεράσπισης της Ουκρανίας”, τιμήθηκε στο Τμήμα Συνοριοφυλάκων, την οποία διοργάνωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Συνοριακής Φροντίδας κ.Βασίλειος Ζηνοβίεβιτς. Τον Αγιασμό ευλόγησε ο αρχιπρεσβύτερος π.Βίκτωρ, και μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ.Ονούφριου, << να έχετε την προστασία της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, την οποία η εκκλησία γιορτάζει σήμερα>>.

Πριν το τέλος μίλησε ο Διοικητής και συνεχάρη τους εργάτες της συνοριακής υπηρεσίας, ενώ ο πάτερ Βίκτωρ μοίρασε εικόνες και πνευματικά βιβλία προς όλους που ήταν παρόντες.

Διαβάστε ακόμα