Λατρευτικές Συνάξεις για την Αγιοκατάταξη του Γέροντα Ιακώβου Τσαλίκη στην Εύβοια

Με μεγάλη ευχαρίστηση και συγκίνηση ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, ότι η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που συνεδριάζει στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αποφάσισε σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, την αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991), κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η οποία υποβλήθηκε διά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία και την ενέκρινε.

Αύριο το πρωί, Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει στην Θεία Λειτουργία, η οποία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ και θα έχει χαρακτήρα δοξολογικό και ευχαριστιακό προς τον Τριαδικό μας Θεό, για την ανάδειξη του Οσίου Ιακώβου.

Ακόμη, την ερχόμενη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου έχει προγραμματισθεί να τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη του εξ Ευβοίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, θα ψαλεί και η Ακολουθία, ώστε να ευχαριστήσει δοξολογικά και ο Λαός της έδρας της Ι. Μητροπόλεως τον Τριαδικό μας Θεό για την αγιοκατάταξη.

Στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, τελούμε άπαντες, Κλήρος και Λαός, με μεγάλη συγκίνηση, εν αναμονή της επισήμου ανακοινώσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και με προσευχητική διάθεση αναβωούμε: “Όσιε Ιάκωβέ, πρέσβευε υπέρ ημών”.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα