Μνημόσυνο του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου Σπυρίδωνος στο Λουτράκι

Το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου και πλαισιουμένου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγαπίου Δρίτσα, Καθηγουμένου της ως άνω Ι. Μονής και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μητροπόλεως, του Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιου Κοντογιάννη, του Αισεσ. π. Δημήτριου Ζούζια και των Διακόνων του τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τεσσάρων (4) ετών από της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Επισκόπου Κανώπου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κυρού Σπυρίδωνος (κατά κόσμον Ιωάννου Μηλιώτη), μεγάλου Ευεργέτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως.

Κληρικοί και λαϊκοί, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου, προσήλθαν να συμπροσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Επισκόπου Σπυρίδωνος, του οποίου το λείψανο αναπαύεται στο Κοιμητήριο της εν λόγω Ι. Μονής.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο καθήκον και στην υποχρέωση των Χριστιανών να τελούν προσευχές και δεήσεις υπέρ των επ’ ελπίδι αναστάσεως κεκοιμημένων αδελφών μας, στην προσωπικότητα του αειμνήστου Αρχιερέως, καθώς και στην προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολή μας και στην Εκκλησία γενικότερα.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας και του Ι. Μνημοσύνου τελέσθηκε επί του τάφου του Επιμνημόσυνο Τρισάγιο και ακολούθως παρετέθη υπό της Ιεράς Μονής «μακαρία» εις ανάπαυσιν της ψυχής του αοιδίμου Επισκόπου.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα