Ο Χαρίλαος Ταλιαδώρος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Μια ευχάριστη έκπληξη, μέσα στο πλήθος των ακροάσεων και υπηρεσιακών συναντήσεων της ημέρας, ανέμενε σήμερα τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, και τους συνεργάτες του.

Ο Πρωτοσύγκελλος δέχτηκε την επίσκεψη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χαριλάου Ταλιαδώρου μετά της συζύγου του και του Λαμπαδαρίου του Καθεδρικού Ναού της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης κ. Χρήστου Τογκαρίδη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Φραγκίσκος Λάβδας, Διευθυντής του Γραφείου της Πρωτοσυγκελλίας, καθώς και το στέλεχος του Γραφείου Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, Πρωτοψάλτης κ. Νικόλαος Νικολάου, μαθητής του κ. Ταλιαδώρου.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα καθώς η γνωριμία και αμοιβαία εκτίμηση του Πρωτοσυγκέλλου με τον Άρχοντα κ. Ταλιαδώρο είναι ισχυρή και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την κατάσταση των ιεροψαλτών και την ανάγκη της πολύπλευρης ενίσχυσης της θέσης και του ρόλου τους.

Τέλος, ο Άρχων Πρωτοψάλτης προσεκάλεσε τον Πρωτοσύγκελλο στην αυριανή συναυλία της χορωδίας του στο Θέατρο Πολιτών του Δήμου Περιστερίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ της Ομοσπονδίας Σωματείων Ιεροψαλτών Ελλάδος, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Μσκαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Ταλιαδώρος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκτίμηση του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου με τον οποίο συνδέεται με μακροχρόνια Φιλια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Σάββατο το πρωί ο κ. Ταλιαδώρος θα βρεθεί στο Ιερό Αναλόγιο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, πολιούχου των Αθηνών στο μνημόσυνο για τον μακαριστό Θρασύβουλο Στανίτσα και άλλους κεκοιμημένους ψάλτες.

Κατά την έξοδό του από το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο κ. Ταλιαδώρος είχε σύντομη συνάντηση και με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος εκείνη την ώρα επέστρεφε από τις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Διαβάστε ακόμα