Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, με αφορμή την τελεσθείσα πανήγυρη του Ι. Ναού, στην οποία ο ίδιος δεν συμμετείχε, αφού ευρισκόταν εκτός της Ι. Μητροπόλεως, στην Έδεσσα, όπου προσεκλήθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ στον πανηγυρίσαντα Ι. Ναό Αγίου Νεκταρίο Εδέσσης, όπου προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την πανήγυρή του.
Τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκε στην Ενορία ο Εφημέριος Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας, ενώ ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών.
Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο.
Οι Ι. Ακολουθίες, στις οποίες έψαλλαν οι καλλίφωνοι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Δημήτριος Θαλάσσης και κ. Χρήστος Βενιζέλος, μεταδοθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα