Πανδήμως το Αγρίνιο υποδέχθηκε την Τιμία Ζώνη της Παναγίας (ΦΩΤΟ)

Του Σωκράτη Ψιλιά

Με τις δέουσες τιμές, πάνδημη η πόλη του Αγρινίου υποδέχθηκε την Τετάρτη το απόγευμα την Τιμία και ευλογημένη Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επικεφαλής της υποδοχής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς με τον Ιερό Κλήρο. Από την επίσημη υποδοχή δεν έλειψαν ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κύριος Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, η αντιπεριφεριάρχης Αιτωλοακαρνανίας κυρία Χριστίνα Σταρακά,ο Δήμαρχος Αγρινίου κύριος Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων Συνταγματάρχης κύριος Δημήτριος Σπύρου, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κύριος Δημήτριος Παπαευθυμίου ο Αστυνομικός Υποδιευθυντήςς κύριος Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Σύμβουλοι και Πολιτευτές του Νομού.

Το ιερό Σέβασμα βρίσκεται από την Κυριακή στον νομό μας προς προσκύνηση και ενίσχυση των πιστών για τις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε. Έμεινε έως την Τετάρτη στην πόλη του Μεσολογγίου και έως το Σάββατο θα βρίσκεται στο Αγρίνιο. Φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και συνοδεύεται από τον σεβαστό Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

Μετά την επίσημη υποδοχή και την δέηση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με την φιλαρμονίκη του Δήμου και του Συντάγματος να  παιανίζει προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου όπου και τίθεται προ προσκύνηση. Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη τιμή για τον νομό μας να φιλοξενεί την Τίμια Ζώνη που η ίδια η Υπεραγία Θεοτόκος ύφανε δια των χειρών της, ενώ ευχαρίστησε τον σεβαστό Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο οποίος ευλόγησε και συνόδευσε την Τιμία Ζώνη στη Λάρισα αρχικά και εν συνεχεία στο νομό μας και τους παρισταμένους κληρικούς και επισήμους. Στην αντιφώνηση του ο Άγιος Καθηγούμενος εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται κοντά σε έναν πιστό και φιλόχριστο λαό για δεύτερη φορά μέσα στο έτος, μιας και τον περασμένο Ιανουάριο ηγήθηκε την επισήμου υποδοχής αντιγράφου εικόνος της Παναγίας Παραμυθίας, αναφέρθηκε στα πολλά και ποικίλα θαύματα τα οποία επιτελεί η Τιμία Ζώνη και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά για την εξαιρετική φιλοξενία.

Με την ευκαιρία δε της παρουσίας του στην πόλη του Αγρινίου ο σεβαστός Καθηγούμενος το πρωί μίλησε στην μηνιαία Ιερατική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ την Πέμπτη το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αγρινίου και το εσπέρας θα προστεί και θα ιερουργήσει σε αγρυπνία η οποία θα τελεστεί στον Ναό.

Η Τιμία Ζώνη της Παναγίας θα παραμείνει στην πόλη του Αγρινίου έως το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, όπου και θα αναχωρήσει περίπου στις 10:00 το πρωί. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 6:30 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Καθημερινά το πρωί θα τελείται η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Παράκληση και το απόγευμα Εσπερινός.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα