Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού (ΦΩΤΟ)

Στην Β΄ Πανήγυρη της Ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος κατά το παρελθόν διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2017, επί τη εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη μετά των συνοδών του Διακόνων στην πανηγυρίζουσα η Ι. Μονή προκειμένου να τελέσει μαζί με τους πατέρες της Ι. Μονής τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό ενώ την επομένη, Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Γεννάδιο Μητρόπουλο, π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αρχ/κο Επίτροπο Νεμέας – Κλεωνών π. Αθανάσιο Αλτανόπουλο, τον Αρχ/κο Επίτροπο Φενεού π. Αναστάσιο Ξύδη, τον Αρχ/κο Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου π. Παναγιώτη Μαυραγάνη  τους  Αιδεσ. Πρωτ. π. Γρηγόριο Θεοδώρου, π. Παναγιώτη Θεοδώρου, π. Δημήτριο Ζούζια, τον Αιδεσ. π. Χρηστό Λάλο  και τους Διακόνους του.

Πλήθος πιστών κατέκλυσε την Ι. Μονή, από νωρίς το πρωί, με λεωφορεία από σχεδόν όλες τις περιοχές της Ι. Μητροπόλεώς μας για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο αλλά και να  λάβει την ευλογία εκ των τιμίων χειρών του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα, στους συμπροσευχόμενους πιστούς, για τον Άγιο Γεώργιο, την βιωτή του, τα μαρτύριά του και τα θαύματα που επιτελεί, ακόμα και σήμερα, σε όλους όσους τον τιμούν και τον επικαλούνται προτρέποντας τους μάλιστα να μιμηθούν την πίστη Του και να τοποθετούν τον Χριστό πρώτο στις καθημερινές ασχολίες τους, όπως ακριβός έπραττε και ο Άγιος μας.

Επίσης, δεν παρέλειψε να επαινέσει τους ευλαβείς προσκυνητές και τους συνοδούς τους Ιερείς που έσπευσαν να βρεθούν στους πανηγυρισμούς της σεβασμίας Ι. Μονής του Αγίου Γεωργίου στον Φενεό τονίζοντας την ιστορικότητά της καθώς επίσης και τον ζωτικής σημασίας ρόλο που διαδραμάτισε στην Τοπική Κοινωνία της Κορινθίας, ευχόμενος προς σε όλους παρισταμένους φώτιση και υγεία, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν ξανά μαζί την επόμενη χρονιά.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα