Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τη μνήμη των Νεαπολιτών Αγίων (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μνήμη των Νεαπολιτών Αγίων. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ.Θεόκλητος και ο επιχώριος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος, στο λόγο του, ο οποίος ήταν μεστός πνευματικών μηνυμάτων και ένθεου ζήλου, αφορμώμενος από το μαρτύριο και τη συνεπή χριστιανική ζωή των αγίων, υπογράμμισε: «νομοθετήματα που αντίκεινται στο θέλημα του Θεού δηλώνουν αποστασία και απομάκρυνση και, σε καμιά περίπτωση, δεν μπορούν να υπογράφονται και να υλοποιούνται από ανθρώπους, που συστήνονται ως χριστιανοί».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της αγίας λάρνακας και των ιερών λειψάνων, την οποία ακoλούθησε πλήθος κόσμου.

Από τον πολιτικό κόσμο στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου, ο Βουλευτής Σύριζα Θεσσαλονίκης κ.Μάρκος Μπόλαρης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως και Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου .

Την ώρα της παράθεσης της πρωινής δεξίωσης, μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως, συμμετέχοντας στη χαρά της Πανήγυρης, απέδωσαν έντεχνα τραγούδια.

Ι. Μ. Νεαπόλεως

Διαβάστε ακόμα