Σε δίκη παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος
16 Νοεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσαν εννέα πολίτες σε βάρος, για υποκίνηση βίας και κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματός του.
Αίτια ήταν ο χαρακτηρισμός “αποβράσματα” της κοινωνίας, που είχε χρησιμοποιήσει ο Μητροπολίτης για τους ομοφυλόφιλους και η προτροπή προς στο ποίμνιό του να τους αποδοκιμάσει, με φράσεις όπως, “φτύστε τους” και “μαυρίστε τους”. Αυτά συνέβησαν το 2015, μετά το νομοσχέδιο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Τους χαρακτηρισμούς, είχε αναρτήσει ο Μητροπολίτης, στο προσωπικό του blog, με τίτλο «Ας μιλήσουμε έξω απ’ τα δόντια, Φτύστε τους».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης σημείωνε: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!»

Και απευθυνόμενος προς το ποίμνιό του τόνιζε: «Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζουν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτιλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: “άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!”

“Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

enikos.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment