Σε ιεραποστολικό ταξίδι στο Καμερούν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Είκοσι χρόνια ακριβώς περάσανε από τον Νοέμβριο του 1997, όταν ο τότε Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Επίσκοπος Κυρήνης Θεόδωρος εψηφιζόταν Μητροπολίτης Καμερούν, παίρνοντας τη θέση του άρτι εκλεγμένου τότε, του αείμνηστου Πατριάρχη Πέτρου.

Από τότε, έμεινε επτά χρόνια στην αφρικανική αυτή χώρα, μετατέθηκε για λίγους μήνες στο Ζιμπάμπουε και μετά το τραγικό δυστύχημα με το Σινούκ, και την απώλεια του μακαριστού Πατριάρχου Πέτρου και της πολυμελούς συνοδείας του στα νερά του αιγαίου κοντά στο Άγιον Όρος, ο Θεόδωρος εξελέγη νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Σήμερα, ακριβώς 20 χρόνια μετά, επισκέπτεται και πάλι το Καμερούν για να περάσει μαζί με τους Έλληνες αλλά και τους ντόπιους τις ημέρες πριν από τις εορτές του Δεκεμβρίου και πριν από την τελική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και την ημέρα των Σεπτών 63ων Γενεθλίων του, που είναι στις 25 Νοεμβρίου.

Για το θέμα του ταξιδίου του, μίλησε προς την παροικία αλλά και πολλούς προσκυνητές στην πρόσφατη θεία λειτουργία στον Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο ίδιος ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Εδμόνδου Κασιμάτη, του Προέδρου του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλα Βαδή, του Προέδρου του Συλλόγου Αιγυπτιωτών Κρήτης Δρα Ηλία Παυλούση, του Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρου Καζαμία, της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκας Θλιβίτου και άλλων επισήμων.

Στο μεγάλο αυτό ιεραποστολικό ταξίδι, θα συνοδεύει τον Μακαριώτατο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισσος, ο οποίος είχε και κείνος επισκεφθεί το Ζιμπάμπουε πριν από 10 περίπου χρόνια ως Ιεραπόστολος ιερέας.

Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας θα υποδεχθεί στην πρωτεύουσα του Καμερούν ο οικείος Μητροπολίτης Υπέρτιμος και Έξαρχος Κεντρικής Αφρικής κ. Γρηγόριος.

Η Ιερά Μητρόπολη Καμερούν περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη του Καμερούν, του Τσαντ, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Ισημερινής Γουϊνέας και τις νήσους Σαν Τόμας και Πρίγκιπος.

 

pyramisnews.gr

Διαβάστε ακόμα