Τα Χανιά πανηγύρισαν τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)
23 Νοεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Τα Χανιά πανηγύρισαν τα Εισόδια της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη μας με αφορμή την εορτή της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πολιούχου των Χανίων και την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων την Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τρίτη 21 Νοεμβρίου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Χανίων Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος συλλειτουργούντων  των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών  Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας  κ.κ. Κυρίλλου, και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Άνθιμος όπου στο μεστό θεολογικών μηνυμάτων και επίκαιρο λόγο του, μίλησε με ενάργεια και ζωντάνια για το τίμιο πρόσωπο της Παναγίας, για το νόημα της εορτής, την σημερινή κατάσταση της χώρας μας, τονίζοντας την ανάγκη να παραμείνουμε πιστοί και αφοσιωμένοι στα ιερά και τα όσια των πατέρων μας.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ.κ. Δαμασκηνός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους μετέχοντες Αρχιερείς καθώς και τον τελετάρχη και συντονιστή της πανηγύρεως Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη.
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία, εκτός από τους πέντε συλλειτουργούντες Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβε μέρος πλειάδα κληρικών της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, οι εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Κατά τη λιτάνευση τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου Χανίων.
Μετά το πέρας της λιτανεύσεως τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και στην συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment