Tα Εισόδια της Θεοτόκου στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου (ΦΩΤΟ)

Με Ιεροπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάστηκε στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, η  δεύτερη  μεγάλη και ευφρόσυνη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου εις τα «Άγια των Αγίων»,  για το Εκκλησιαστικό και Ιεραποστολικό έτος 2017-2018, τα οποία και αποτελούν το προοίμιον της ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού Πατρός.
 
Η λαμπρή αυτή εορτή των Εισοδίων, έχει ως στόχο να μας διδάξει πολύ υψηλές έννοιες γύρω από την προσωπικότητα της Θεοτόκου. Να μας μυήσει στην ασύλληπτα βαθιά θεολογία γύρω από την ανεπανάληπτη συμβολή Της, στην υλοποίηση του Θείου σχεδίου της σωτηρίας του κόσμου, ενώ είναι μία από τις πιο σημαντικές και μεγαλύτερες εορτές προς το πρόσωπο της Παναγίας μας! Η Θεοτόκος είναι η αγιότερη ανθρώπινη ύπαρξη, η Οποία επιλέχτηκε από το Θεό ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα κορίτσια, για να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό στη διαδικασία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και ολοκλήρου της δημιουργίας.
 
Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της μονάδος, το οποίο ανεγέρθηκε υπό των οπλιτών της ΣΕΤΤΗΛ και εγκαινιάσθηκε την 21η Νοεμβρίου 1982, υπό του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ.κ. Γερμανού, επί διοικήσεως του Συνταγματάρχου ΤΑ κ. Συμεών Βλατάκη. 

Τον Σεβασμιώτατο κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Ταγματάρχης Πεζικού π. Ιάκωβος Κοτσογιάννης, καθώς επίσης οι Αιδεσιμότατοι π. Bασίλειος Λαγκαδινός, π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Αθανάσιος Αγγελόπουλος π. Αυγερινός Τσουκαλάς και π. Νεκτάριος Συμεωνίδης, ενώ έψαλλαν κατανυκτικά καλλίφωνοι Ιεροψάλτες υπό την διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπαδημητρίου, Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και Προέδρου του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ». .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ορθοτομώντας  τον Θείο Λόγο με Θεολογική σαφήνεια και γλαφυρότητα, αναφέρθηκε εκτενώς στην 
σπουδαιότητα της Θεομητορικής αυτής εορτής, ως σχέδιο της Θείας Οικονομίας, παροτρύνοντας τους παρισταμένους να γίνουν έμψυχοι Ναοί Του Θεού, αφού το σώμα κάθε ανθρώπου σύμφωνα με την Χριστιανική διδασκαλία, πρέπει να αποτελεί Ναό και κατοικητήριο του Θεού!

Ευχήθηκε επίσης τα δέοντα στους παριστάμενους Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής μας, για. την επικείμενη Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ως γνωστόν  εορτάζεται στις 21 Νοεμβρίου ε.έ, ύστερα από πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας, για να τονισθεί και να τιμηθεί η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος μας, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και σε καιρό ειρήνης. Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.   

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε μικρή δεξίωση στο κέντρο ψυχαγωγίας της μονάδος (ΚΨΜ), όπου εκτός από τον Ιερό Κλήρο παρέστησαν ο Διοικητής της μονάδος Αντισυνταγματάρχης κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής
,  οι  εκπρόσωποι των Στρατιωτικών μονάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Αθανάσιος Στυλιανόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.) Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Σάκης Αντωνόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας,  ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος,   καθώς επίσης απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων. 

Την 
κυριώνυμη  ημέρα της εορτής, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο εν λόγω  Ιερό παρεκκλήσιο, υπό του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου και Ταγματάρχη Πεζικού π. Ιακώβου Κοτσογιάννη. 
Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα