Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου. Με τον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτες Πάφου κ. Γεώργιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Χύτρων κ. Λεόντιος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Επίσης, συμπροσευχήθηκαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κιτίου κ. Χρυσόστομος και Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς κ. Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι της πολιτείας και πλήθος πιστών.

Το κήρυγμα του θείου λόγου εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής.

Ακολούθως, συνόδευσαν τον Μακαριώτατο οι Ιεράρχες, ο κλήρος και ο λαός στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, προπορευομένων των Ιεροψαλτών. Εκεί εψάλη ο Πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου.

Κατόπιν, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις ευχές και ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη με τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ο Μακαριώτατος δέχεται τις ευχές των επισήμων και του πιστού λαού μέχρι τις 12.30 μ.μ.

Αρχιεπισκοπή Κύπρου

Διαβάστε ακόμα