Αρχιερατική Αγρυπνία στην Ι. Μονή Βυτουμά Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την πρώτη του Ιερά Αγρυπνία τέλεσε το βράδυ της Δευτέρας επ’ αφορμή της μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος ο νέος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  πλήθη πιστών ανηφόρισαν προς την Ιερά Μονή Βυτουμά, από τις πλέον ιστορικές, με ισχυρή αδελφότητα, Μονές της περιοχής μας. Έλαβαν ευλογία από τα Τίμια Λείψανα τα οποία εκτέθηκαν προς προσκύνηση και συμμετείχαν στη Θεία Λατρεία, στο ημίφως.

Ο Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος, λιτός και απέριττος, με σεμνότητα και ταπεινότητα έψαλλε το «Χριστός γεννάται δοξάσατε» και τέλεσε ακολούθως της Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως, Ηγούμενο της Μονής Μεγάλου Μετεώρου Νήφωνα Καψάλη, τον Ηγούμενο της Μονής Αγίας Τριάδας Μετεώρων Δομέτιο Ντελή και ιερείς της Μητροπόλεως. Έψαλλε κατά το Μετεωρίτικο τυπικό χορός ιεροψαλτών, ενώ τον Απόστολο ανέγνωσε καταλλήλως ο Ακαδημαϊκός Σωτήριος Μπαλατσούκας.

Ευχήθηκε στους πιστούς, με λίγα λόγια και από καρδιάς να έχουν την προστασία του Αγίου Σπυρίδωνος και ευχαρίστησε την Ηγουμένη της Μονής Βυτουμά, Παρθενία Μοναχή και την αγία της συνοδεία για το σπουδαίο πνευματικό έργο που ποιούν.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Καραγιάννης

trikalavoice.gr

Διαβάστε ακόμα