Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν στον Μητροπολίτη Ρεθύμνης (ΦΩΤΟ)

Αρκετοί άνθρωποι της Εκκλησίας των Ρεθυμνίων, που διακρατούν τα ζώπυρα της Πίστεως και τον Ορθόδοξο Πολιτισμό μας, επισκέφθηκαν και εφέτος τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, για να του ψάλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, τόσο στα Γραφεία όσο και στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ειδικώτερα, τα κάλαντα στον Επίσκοπό μας έψαλαν:

Την Τετάρτη 20ή Δεκεμβρίου 2017, εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του Συλλόγου «ΑΓΑΠΗ».

Την Πέμπτη 21η Δεκεμβρίου 2017, χορωδία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου, παρόντος και του Διοικητού της «V ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΡΗΤΩΝ», Ταξίαρχου Γρηγορίου Κοκολάκη, ο οποίος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο για να του ευχηθεί για τις Εορτές, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Μεραρχίας κ. Στυλιανό Σαριδάκη και τον Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνης κ. Αλέξανδρο Παπαδάκη.

Την Παρασκευή 22α Δεκεμβρίου 2017, έψαλαν τα κάλαντα: α) μαθητές του 1ου Λυκείου Ρεθύμνου μαζί με καθηγητές τους, β) οπλίτες του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού με επικεφαλής τον Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Ρεθύμνης, Αντισυνταγματάρχη κ. Αλέξανδρο Παπαδάκη, γ) μαθητές του «Αρσανείου» 5ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Ρεθύμνου, μαζί με καθηγητές τους και τον Παν. Αρχιμ. Ευφραίμ Μανουσάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, και δ) μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, συνοδευόμενοι από διδασκάλους τους.

Τέλος, το πρωί του Σαββάτου 23ης Δεκεμβρίου 2017, μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου για την Εορτή των εν Κρήτη Αγίων Δέκα Μαρτύρων, τον Επίσκοπό μας κ. Ευγένιο επισκέφθηκαν και του έψαλαν τα κάλαντα μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, μαζί με τους γονείς τους και τον εφημέριό τους Αιδεσ. Πρωτ. Δημήτριο Αμπανάβα.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ευχαρίστησε όλους για την αγάπη και τις ευχές τους, αντευχήθηκε ευφρόσυνα και αληθινά Χριστούγεννα και τους προσέφερε διάφορες εκδόσεις της Μητροπόλεως, μεταξύ των οποίων και το Εγκόλπιο Ημερολόγιο για το έτος 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στον εκ Ρεθύμνης Όσιο Ιγνάτιο τον Σιναΐτη.

Ι.  Μ. Ρεθύμνης

Διαβάστε ακόμα