Η εορτή της Αγίας Βαρβάρας στην Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας τίμησε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 η Εκκλησία μας και ο φερώνυμος Ιερός Ναός στην Καλογωνιά Σπάρτης πανηγύρισε με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχ. Ανδρέας Μπολοβίνος εφημέριος του Ι.Ν Αγίας Τριάδας Γυθείου, που ήταν προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτη.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Ευσταθίου. Στο πολυπληθές εκκλησίασμα μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καστορείου και εφημέριος Αμυκλών Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ευστάθιος χειροθέτησε Πνευματικό τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Ηγούμενο της Ι. Μ. Γόλας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιο Πορφύρη, στον οποίο έδωσε πατρικές συμβουλές για το υψηλής σημασίας διακόνημα που αναλαμβάνει.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα