Η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την 26η Δεκεμβρίου ε.έ., δεύτερη ημέρα της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η Εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον Ιερόν Ναόν της Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Λαγκαδά.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αστέριος Καραπατάκης, Θεολόγος – Φιλόλογος και Εφημέριος εις τους Ιερούς Ναούς του Προφήτη Ηλία και Αποστόλου Ανδρέα Readin, ο οποίος και αναφέρθηκε στο Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι, «αυτό το μεγάλο Μυστήριο για το οποίο ομίλησαν σχεδόν όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι και το Μυστήριο της δική μας Σωτηρίας.

»Ο Μέγας Αθανάσιος χαρακτηριστικά επισημαίνει «Αὐτὸς γὰρ ἐνηνθρώπησεν, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν». Επομένως, μπορούμε και εμείς με τα φτερά της Πίστεως μας να προσεγγίσουμε με την Χάρη του Θεού, αυτό Μέγα Μυστήριο και να μπορέσουμε να το κατανοήσουμε εφόσον ο Θεός ο ίδιος το αποκαλύπτει, κάτι το οποίο φαίνεται και εις τους σύγχρονους Πατέρες όπως οι Όσιοι Πορφύριος και Παΐσιος, οι οποίοι ως άνθρωποι της αρετής και ταπεινώσεως, μίλησαν περί της Θείας Σαρκώσεως προσθέτοντας ότι με την Σάρκωση του Θεού Λόγου έγινε η μεταστοιχείωση του ανθρώπου».

Προ της Απολύσεως της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τον π. Αστέριο Καραπατάκη, με τον οποίο και συνδέοοντο από πολλών ετών με την κοινή τους διακονία εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, για τον μεστό του Λόγο περί της Θείας Ενανθρωπήσεως, ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε καταλλήλως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο και προσήλθε για να τιμήσει το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα