Η εορτή του Αγ. Ελευθερίου στην Ι. Μ. Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Λαμπρά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού, στο Λουτράκι, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

Του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος συνιερουργούντων του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Ιερομονάχου π. Προδρόμου Αντωνίου, αδελφού της Ιεράς Μονής και των Διακόνων του π. Νικολάου Βαρδουνιώτη και π. Δαμασκηνού Γεννηματά.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Σεβασμίας αυτής Μονής και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Αγίας Μάρτυρος Ανθίας, μητέρας του Αγίου Ελευθερίου και μαθήτριας του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου των Εθνών Αγίου Παύλου και στην επιρροή που εξήσκησε στην διαμόρφωση του χαρακτήρος του νεαρού Ιερομάρτυρος, συγκρίνοντας το ανδρείο φρόνημά του με το «δήθεν» ανδρείο φρόνημα που επιδεικνύουν οι νέοι σήμερα σε μία εποχή, η οποία χαρακτηρίζεται αντι – ηρωϊκή.

Μετά την ευλόγηση των Κολλύβων προς τιμή του Αγίου Ελευθερίου και της μητέρας του Αγίας Ανθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αφού συνεχάρη τον ομιλήσαντα, επέστησε την προσοχή του ευσεβούς εκκλησιάσματος στον πρωταγωνιστικό ρόλο της μητέρας για την περαιτέρω εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών των, ευχηθείς στον άγιο Καθηγούμενο, στους πατέρες και αδελφούς της Ιεράς Μονής ως και στους συμπροσευξαμένους πιστούς να γίνουν άπαντες μιμητές της θαυμάστης ζωής του Αγίου.

Ακολούθησε το «κέρασμα» των προσκυνητών ως και η Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα Μοναχικά ειωθότα.

Την Ιερά Μονή επίσης επισκεύθηκε μετά τριμελούς συνοδείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Πολυκάστρου και Αξιουπόλεως κ. Δημήτριος, ο εκ του Λουτρακίου καταγόμενος, για να αποδώσει τον σεβασμό και την τιμή στον τιμώμενο Άγιο Ελευθέριο και να ασπασθεί τα Ιερά Λείψανά Του.

Διαβάστε ακόμα