Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Πουλίτσα Κορινθίας Λειτούργησε σήμερα Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με αφορμή την εορτή της μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσ. π. Νικόλαο Γκαραβέλο.

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της εορτής, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι της Εκκλησίας πρέπει να καρποφορούν τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος, να έχουν καλοσύνη, να διάγουν τον βίο τους με σεμνότητα και αγιότητα, να αποδέχονται την αλήθεια του Θεού και να πράττουν όλα αυτά που αρέσουν στον Θεό, κάτι που ο εορταζόμενος Άγιος το έπραξε σε όλη του την ζωή αφιερώνοντάς την στην διακονία της Εκκλησίας, αφήνοντας παράλληλα να ενεργεί μέσα του το Άγιο Πνεύμα μεταβάλλοντάς Τον από απλοϊκό άνθρωπο σε έναν μεγάλο Ιεράρχη. Στην συνέχεια ανασύροντας μνήμες από το παρελθόν, την εποχή, δηλαδή, που ήταν νεαρός Διάκονος του  Μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Βέργη, του οποίου η μητέρα καταγόταν από την Πουλίτσα, αναφέρθηκε στις επισκέψεις του εκεί μετά του Γέροντος του και στις Λειτουργίες που επιτελούσαν εκεί.

Ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας τους ευσεβείς πιστούς να τιμούν τον προστάτη τους Άγιο Σπυρίδωνα μιμούμενοι την πίστη Του, την Αγιότητα και απλότητα του βίου Του και την καλοσύνη Του,ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα