Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στεφάνου, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, αναφερθείς στα χαρακτηριστικά του Αγίου Στεφάνου, ο οποίος αποτελεί πρότυπο ζωής για τον κάθε χριστιανό.
Ανήμερα της εορτής, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου.

Σημειώνεται ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Στεφάνου αποτελεί Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ενώ είναι ένας από τους ιστορικούς Ναούς της Πόλεώς μας, στον οποίο συχνά πήγαινε και ο Άγιος Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας (1891-1893).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία.

Στην Ενορία αυτή, διακονεί ως Προϊστάμενος ο πνευματικός υιός του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. Στέφανος Καραμούζης, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή και γι’ αυτό ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε μαζί του, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πολλούς πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, αναφερθείς με καλούς λόγους και ευχηθείς εόρτια προς τον πνευματικό του υιό π. Στέφανο, ο οποίος διακονεί και στην Γραμματεία της Ι. Μητροπόλεως.

 

Ι. Μ. Χαλκίδος

Διαβάστε ακόμα