Η Μητρόπολη Κορίνθου εόρτασε τον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ)

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κορίνθου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, το απόγευματης Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2017. Τον Σεβ. Μητροπολίτη  πλαισίωσαν οι Συνοδοί του Ιερείς και Διάκονοι καθώς και Ιερείς από την πόλη της Κορίνθου, ενώ από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Ομιλητής στον Εσπερινό ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «Η ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Νικόλαο και στις αρετές που Τον διέκριναν, τονίζοντας ιδιαιτέρως την αρετή της ελεημοσύνης και την διαχρονική αξία της για τον άνθρωπο κυρίωςστις μέρες μας, που η οικονομική και η ψυχική ένδειαείναι παντού εμφανείς. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κατ᾿ έτος Έρανο την Αγάπης, που διεξάγεται από την Ι. Μητρόπολή μας την περίοδο πριν από τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων μεαποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των εμπερίστατων αδελφών μας που έχουν την ανάγκη μας, αλλά και στην γενικότερη φιλανθρωπική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Την επομένητο πρωί, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα μνήμης του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναόσυμπαραστατούμενος από τους Εφημερίου του Ι. Ναού και τους συνοδούς του Ιερείς. Για μία ακόμη φορά ο Ι. Ναόςκατακλύστηκε από πιστούς μεταξύ των οποίων και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη Άγιό τους,οι εορτάζοντεςπρώην Αναπληρωτής Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράςκαι Δημοτικός Σύμβουλοςκ. Νικόλαος Σταυρέλης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος.

Ο Σεβασμιώτατος,απευθυνόμενος προς όλους, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή αναλύοντας τους μακαρισμούς του Κυρίου μας και τονίζοντας ότι μέσα σ’ αυτούς κρύβεται ολόκληρη η Χριστιανική διδασκαλία, την οποία υπηρέτησε και εφήρμοσεμε ζήλο ο τιμώμενος Άγιος Νικόλαος, προστατεύοντας και τρέφοντας τους φτωχούς και τους ανυπεράσπιστους,γεγονός που οφείλουμε να πράξουμε όλοι ανεξαιρέτως μιμούμενοι τον μεγάλο αυτόνΆγιο της Πίστεως μας.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην Θ. Λειτουργία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε προς όλους τους εορτάζοντες κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στονεορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού π.Νικόλαο Μπιθαρά.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα