Κάλαντα Χριστουγέννων στον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με χαρούμενες φωνές και τραγούδια πλημμύρησε σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, το Επισκοπείο και τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, Στρατιώτες της Σχολής Μηχανικού, η Χορωδία Κορίνθου «Ο ΦΟΙΒΟΣ», ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών – Περαχωριτών «ΙΒΥΚΟΣ» καθώς και μεμονωμένου Κορίνθιοι πιστοί, προσήλθαν με χαρά για να τραγουδήσουν τα πατροπαράδοτα και καθιερωμένα Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο και να ανταλλάξουν ευχές μαζί του.

Ξεχωριστή επίσκεψη επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων πραγματοποίησε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, συνοδευόμενος από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Απ. Παπαφωτίου, κ. Γ. Πετρίτση, κ. Αθ. Γκίκα και τον Πρόεδρο των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητος Κορίνθου κ. Η. Μιχόπουλο.

Ο Σεβασμιώτατος περιχαρής δέχθηκε όλους όσοι τήρησαν το παμπάλαιο Εκκλησιαστικό έθιμο και μαζί με την ευλογία του, το παραδοσιακό κέρασμα και την διανομή του Ημερολογίου του 2018 της Ι. Μητροπόλεως ευχήθηκε κατάλληλα με την περίσταση, τα πρόσωπα, την ηλικία και τον θεσμό που εκπροσωπούσαν το «Καλά Χριστούγεννα».

Αμέσως μετά, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας επισκέφτηκε την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», για την καθιερωμένη «ευλογία», το κέρασμα και τις πατρικές του ευχές για «Καλά Χριστούγεννα» προς τους Ιερείς και τους εθελοντές της φιλανθρωπικής δομής μας, που δαπανώνται αόκνως όλο τον χρόνο, ιδιαίτερα όμως τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να μην λείψουν από τους ενδεείς αδελφούς μας, τις Άγιες ημέρες που ακολουθούν, τα απολύτως απαραίτητα για την υλική διαβίωσή τους αλλά και την ηθική αξιοπρέπεια τους.

Ι. Μ Κορίνθου

 

Διαβάστε ακόμα