Λαγκαδά Ιωάννης: “Ο Χριστός γεννιέται πάντοτε στην καρδιά μας” (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της 22ας Δεκεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε της κατανυκτικής Ακολουθίας των Μεγάλων, Βασιλικών και Δεσποτικών Ωρών των Χριστουγέννων, και της Θείας Λειτουργίας εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λουτρών Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια των Ακολουθιών, παρέστησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων του Λαγκαδά,  οι οποίοι και με υποδειγματική τάξη παρακολουθούσαν τα τελούμενα, συμμετέχοντας ενεργά σε πολλά σημεία είτε ψάλλοντας, είτε απαγγέλλοντας και Κοινωνώντας στο τέλος των Αχράντων Μυστηρίων.

Στην ομιλία του προς τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, απεύθυνε πατρικούς λόγους περί των νοημάτων της εορτής των Χριστουγέννων, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων «ο Χριστός γεννιέται πάντοτε στην καρδιά μας και τα μηνύματα της Φάτνης είναι αιώνια. Από εμάς εξαρτάται αν θέλουμε να πλησιάσουμε τον Κύριο και να συνδέσουμε την ζωή μας μαζί Του, έχοντας μέσα μας, την παντοτινή χαρά στην καρδιά μας και ζώντας στο Αληθινό Φως του Ουρανού».

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά αντιπροσωπείες από την  1η  Ταξιαρχία Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών Ρεντίνας και της από την 34η  Μηχανοκίνητη Ταξιαρχίας Πεζικού Ασσήρου, οι οποίοι και του έψαλαν επίκαιρα τραγούδια αλλά και παραδοσιακά κάλαντα της Μακεδονίας, ανταλλάσοντας στο τέλος Ευχές εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

I. M. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα