Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κίσαμο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη σήμερα Τρίτη 12 Δεκεμβρίου εόρτασε η Κίσαμος τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου,  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και πλήθους Κληρικών, ενώ στα Ιερά Αναλόγια απέδιδαν ύμνους καλλικέλαδοι ψάλτες.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και  τον Σεβασμιώτατο  Ποιμενάρχη  για την λαμπρή Θεία Λειτουργία, τους Κληρικούς, τους Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου, τους ψάλτες, τους άρχοντες του τόπου και όλο τον κόσμο που ήρθε να προσευχηθεί αυτή την ηλιόλουστη ημέρα στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Θερμότατες ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης Κισάμου και Σελίνου και προς την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητροπόλεως μας  ”Μαρτυρία”   που μετέδωσε ζωντανά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς, τους Κληρικούς  και όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε στην ζωή του Αγίου Σπυρίδωνος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Κισάμου, με την συνοδεία αγήματος του Στρατού, ενώ την εικόνα κρατούσαν στα χέρια τους άντρες με παραδοσιακές κρητικές φορεσιές. Η Φιλαρμονική του Δήμου καθ’ όλη την διάρκεια συνόδευε με  ανάλογα εμβατήρια, ενώ στη λιτάνευση ακολουθούσαν παραδοσιακοί σύλλογοι, οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, αντιπροσωπείες σχολείων και πλήθος κόσμου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Κυδωνίας

Διαβάστε ακόμα