Με το παράσημο του Αγίου Διονυσίου τιμήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στο τέλος του πανηγυρικου πατριαρχικού Εσπερινού η απονομή της τιμητικής διάκρισης του παρασήμου του Αγίου Διονυσίου της Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου στον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ ο οποίος συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από την μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Σε μια σεμνή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος του Μέγα Πατριαρχικού Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου στην προσφώνηση του αναφέρθηκε στο έργο και την τεράστια συμβολή του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Εκείνος με την σειρά του στην αντιφώνηση στάθηκε στο βίο του Αγίου Διονυσίου, καθώς επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον οικείο Μητροπολίτη κ. Διονύσιο με τον οποίο ήταν συμμαθητές στη Ριζάρειο και στον οποίο δώρησε μιας ποιμαντορική ράβδο από ξύλα της Αφρικής, όσο και στον Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο τον απο Ζακύνθου ο οποίος ως στοργικός πατέρας τον ενίσχυσε πολλαπλώς στην πορεία της ζωής του και στον οποίο δώρησε ένα εγκόλπιο με τη φυγή της Παναγίας στην Αίγυπτο.

Ένα θυμιατό ήταν το δώρο του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λιβέρη ενώ ένας σταυρός με το λέοντα του Πατριαρχείου ήταν η τιμητική διάκριση προς τον Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Μπιάζη.

imerazante.gr

 

Διαβάστε ακόμα