Μια χρονιά αφιερωμένη και στον Μαραθώνος Μελίτωνα (ΦΩΤΟ)

24 Δεκεμβρίου 2016, ο Μητροπολίτης Μαραθώνος Μελίτων εγκατέλειψε στην γη τον δερμάτινο χιτώνα του και πορεύθηκε στο επέκεινα.

Η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, με αφορμή την συμπλήρωση το 2018 είκοσι χρόνων από την κοίμηση του Ποιμενάρχη της Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, αφιέρωσε την χρονιά στην μνήμη του αλλά και την μνήμη του πρό έτους κοιμηθέντος, Μητροπολίτου Μαραθώνος Μελίτωνος, τελευταίου Πρωτοσυγκέλου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.

Στα πλαίσια αυτής της επετείου, αφιερώθηκε και το εγκόλπιο ημερολόγιο της κοινότητας στους δύο Ιεράρχες, των οποίων «η μεταξύ τους επί γης σχέση, ήταν πραγματικά ευλογημένη από τον Θεό».

Στο εισοδικό του ημερολογίου, διαβάζουμε ότι η επικοινωνία των δύο αυτών εκκλησιαστικών προσώπων «Ξεκίνησε στην Αγία Γη της Παλαιστίνης και ολοκληρώθηκε σε έναν θάλαμο του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών».

Για εκείνον τον θάλαμο, ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου γράφει «Σε αυτόν τον θάλαμο είχα το προνόμιο να γνωρίσω καλά και τους δύο. Ο νυν μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, ο αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής και ο τότε διάκονος Σεραφείμ, μέχρι το βράδυ της 9ηςΑπριλίου 1998, συμπαραστεκόμαστε στον Ποιμενάρχη μας τρείς φορές την εβδομάδα και συναντούσαμε στην αλλαγή της βάρδιας τον επίσκοπο Μελίτωνα, ο οποίος κάθε βράδυ, διανυκτέρευε δίπλα στον «παππού» μας».

Η απομαγνητοφώνηση της τελευταίας συγκλονιστικής συνεντεύξεως του μακαριστού Μητροπολίτου Μελίτωνος, η οποία δόθηκε 10 Απριλίου του 2016, ημέρα που τέλεσε για τελευταία φορά το ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο, μαζί με τα βιογραφικά και χαρακτηριστικές στιγμές και φωτογραφίες των δύο Ιεραρχών.

Η παρουσία και οι σχέσεις του μακαριστού Μητροπολίτου Μελίτωνος με την Ηλιούπολη και τον εκ των Δημάρχων αυτής, Θεοδώρο Γεωργάκη καταγράφεται στο αφιερωματικό κείμενο.

Στα περιεχόμενα: η εικόνα του εξωφύλλου με τον Ιησού να καταπαύει την τρικυμία, από την αγιογράφηση του ναού μας, οι ευχές του Αρχιεπίσκοπου μας κ. Ιερωνύμου, η Μικρή Παράκληση εις την Θεοτόκο, οι παραπομπές στα αγιογραφικά αναγνώσματα κάθε ημέρας, το νηστειολόγιο, το ετήσιο λειτουργικό πρόγραμμα της ενορίας, μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα αυτής και ημερήσιο σημειωματάριο.

Η επιχείρηση εστιάσεως “Ο ΛΑΜΠΡΟΣ” χορηγός του ημερολογίου, θα δώσει την δυνατότητα να το παραλάβουν όλοι οι μαθητές των σχολείων της ενορίας, στην εορτή των Τριών Ιεραρχών, ώστε να γνωρίσουν τους τιμώμενους, δύο Ιεράρχες.

Εκ του Ι. Ναού

Διαβάστε ακόμα