“Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας”- Ημερίδα από την Ι. Μ. Ιλίου (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/11/17 η ημερίδα με θέμα:

«Μην σωπαίνεις… Μίλησε μας.
Σχεδιάζοντας ένα δίκτυο για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών».

Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Υπηρεσία Γυναικείων θεμάτων του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου.

Στην κεντρική εισήγηση η κα Β. Κόλλια, πρ. Γεν. Γραμματέας Ισότητας των δυο φύλων, με θέμα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα-πολλές όψεις», περιέγραψε την κατάσταση που διαμορφώνεται σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών επιστημόνων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τονίζοντας ιδιαίτερα την διπλή ευθύνη που έχουμε όλοι μας όταν σιωπούμε ή μεταθέτουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος σε άλλους καθώς και όταν δεν εργαζόμαστε για την πρόληψή του.

Ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, στην οποία προήδρευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και είχε θέμα: «Δημιουργώντας το πλαίσιο λειτουργίας, ενός δικτύου για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών». Η κα Αναστασία Παπάζογλου, Δ/ντρια Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Ιλίου, η κα Βασιλική Βεοπούλου, Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Σταθμός Δήμου Φυλής, ο κος Γεώργιος Ψωμάς, Ταξίαρχος – Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Εκπαιδευτικός – Διευθυντής Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανέλυσαν και συζήτησαν, ο καθένας από τη δική του οπτική, τον τρόπο εργασίας τους, καθώς και τον τρόπο χειρισμού των περιστατικών βίας που φθάνουν στις Υπηρεσίες τους. Περιέγραψαν επίσης τις δυνατότητας συνεργασίας που υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο. Ανάγκη επιτακτική, αφού οι προκλήσεις που εισάγουν οι συνεχείς αλλαγές στις δυτικές κοινωνίες στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, μπορούν να αντιμετωπισθούν με το διάλογο, το σεβασμό και την αλληλεγγύη. Την ημερίδα παρουσίασε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου κος Δημήτριος Ανυφαντάκης.

Εμπνευστής της ημερίδας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και το όλο εγχείρημα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, του Διευθυντού του Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιου Γιαννόπουλου και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. π. Αναστασίου Μπαστούνη, με το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οι οποίες έθεσαν ως ένα από τους βασικούς σκοπούς της συνεργασίας τους την πρόληψη των φαινομένων βίας στην οικογένεια και στο σχολείο, τα οποία παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό εργάζονται με σκοπό την οργάνωση δικτύων φορέων που εργάζονται με το ίδιο όραμα.

Την ημερίδα χαιρέτησε και τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ιλίου κος Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος.

Ι. Μ. Ιλίου

Διαβάστε ακόμα