Ο Τύρναβος τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Γεδεών (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο, επί τη ιερά και φωταυγεί μνήμη αυτού.

Στην ακολουθία του όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την θεία Λειτουργία  συνιερούργησε  και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Στην θεία λειτουργία συμμετείχαν ακόμη πολλοί κληρικοί, με πρώτο τον Πανοσιολογιώτατο π. Άνθιμο Αγιοπαυλίτη, έψαλαν μελωδικότατα οι Μουσικολογιώτατοι κ. Χριστοφόρος Καρυώτης και κ. Κώστας Καφαντάρης, παρέστη σύσσωμη η πληθύς των τοπικών αρχόντων ενώ την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Στόλου, π. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ομιλήσας περί της σθεναράς ομολογίας του νέου Οσιομάρτυρος, αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω.

Ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, ευγνωμόνως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο για την αγάπη του και την μεγάλη χαρά της  παρουσίας του και ευχήθηκε σε όλους ο άγιος Γεδεών, ο ένδοξος Νεομάρτυς του Χριστού να είναι αρωγός και προστάτης στην ζωή τους. 
Στο τέλος ακολούθησε μεγαλόπρεπη λιτάνευσις της χαριτοβρύτου αγίας κάρας του Οσίου Γεδεών έως της κεντρικής πλατείας της πόλεως προς ευλογία και αγιασμό όλων των πιστών.

Ι. Μ. Λαρίσης

Διαβάστε ακόμα