Πάνδημη υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ελευσίνα (ΦΩΤΟ)

Την Τετάρτη, νωρίς το απόγευμα, 13η Δεκεμβρίου 2017, μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης – Ελευσίνος, για να υποδεχθή εκ του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, την Ιερά Εικόνα των Αγίων ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά τεμαχίου Τιμίου Ξύλου εκ του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, εν ω ετάθη διά την σωτηρίαν ημών ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Της υποδοχής ακολούθησε η Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, καθώς και η Ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου, με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, Στρατιωτικών Αρχών και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνος, εν πληθούση εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ. ΘΕΟΦΙΛΟΝ, διότι επέτρεψε την μετακομιδήν του Σεβάσματος αυτού της Πίστεως μας, καθώς και τον Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδίτην κ. Χαράλαμπον Βαρβαγιάννην, που μετέφερε το εν λόγω Ιερόν Θησαύρισμα. Επιπλέον ευχαρίστησε την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και τον Σεπτόν Προκαθήμενον Αυτής Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ Β΄, διότι έδωσαν την άδεια και την ευλογία για την εν λόγω μετακομιδή.

Εν τέλει ευχαρίστησε τον Κλήρον, τις Αρχές και τον ευλογημένον λαόν του Θεού που προσέτρεξαν να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το τεμάχιον του Τιμίου Ξύλου, προς βοήθειαν, ενίσχυσιν και ευλογίαν.

Ι. Μ. Μεγάρων

Διαβάστε ακόμα