Ποιμαντικές Δραστηριότητες του Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Από το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, στα πλαίσια της ποιμαντικής του διακονίας στα μέλη της υπ’ Αυτόν Επισκοπής, δεχόταν στην Ιερά Μητρόπολη τις επισκέψεις μικρών και μεγάλων, Σχολείων, Συλλόγων, Στρατιωτών, Κατηχητικών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων, του Βουλευτή κ. Σίμου Κεδίκογλου και μελών της ομάδος βόλεϊ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, της Προέδρου κ. Αγιοσταρτίτη και μελών του νέου Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.ά. για τα καθιερωμένα κάλαντα, αλλά και την ανταλλαγή εορτίων ευχών. Γι’ ακόμη μια φορά η Ιερά Μητρόπολη έγινε τόπος συνάντησης και επικοινωνίας και δυνατότητος έκφρασης της αγάπης προς όλους.
Επίσης, παρέστη στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 6ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Χαλκίδος, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου και συνεχάρη τους διοργανωτές, μαθητές και διδάσκοντες, όπως και τους γονείς τους.
Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί προεξήρχε στο τελεσθέν Μνημόσυνο της αειμνήστου Ζωής Παπαγεωργοπούλου, μητρός του τέως Υπουργού κ. Ελευθερίου Παπαγεωργόπουλου, στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και, αμέσως μετά επισκέφθηκε το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδος, όπου παρευρέθη και ευλόγησε Εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο Διευθυντής κ. Σπυρίδων Αθανσίου προς τιμήν των οικογενειών των κρατουμένων.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους ασθενείς του Νοσοκομείου Χαλκίδος και το απόγευμα παρευρέθηκε στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Πέτρου Πρόκου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου.
Το πρωί της παραμονής, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίας Μαρίνας Χαλκίδος, κατά την διάρκεια της οποία κήρυξε τον θείο λόγο ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
Ι. Μ. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα