Πολεμώντας την σκλήρυνση στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)
10 Δεκεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Πολεμώντας την σκλήρυνση στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Μία φιλανθρωπική βραδιά διοργανώθηκε εν όψη των Χριστουγέννων, από την εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017.

Η προσέλευση δεκάδων ενοριτών γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα δεξιώσεων “πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης” στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής εταιρίας για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η γραμματέας της εταιρίας στο γραφείο Αθηνών, Ευγενία Μακρυκώστα-Μάρη, ευχαρίστησε για τη διαχρονική προσφορά και στήριξη που παρέχει η Ενορία της Αγίας Μαρίνας και παρουσίασε εν συντομία τις δράσεις της εταιρίας.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκε ο επίσκοπος Σούπραλς Ανδρέας, ιεράρχης της Πολωνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τον ιερομόναχο Παύλο και τον μοναχό Πέτρο από το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Σούπραλς.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, με μια συμβολική κίνηση που ήθελε να θυμίσει την προσπάθεια που έγινε στην Ανατολική Ευρώπη να απωθήσουν τις Χριστιανικές συνήθειες των Χριστουγέννων, αντικαθιστώντας τες με παρόμοιες αλλά μη χριστιανικές, με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από την Οκτωβριανή Επανάσταση, καλωσόρισε όλους και προσκάλεσε τον επίσκοπο που ήρθε από την χώρα που ξεκίνησε η κατάρρευση των Σοβιετικών καθεστώτων, τα οποία δημιούργησαν εκατομμύρια Χριστιανών μαρτύρων, να δώσει την ευλογία του στους συγκεντρωμένους.

Με θερμά λόγια ο επίσκοπος Ανδρέας, απευθύνθηκε στους παρόντες και τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στην φιλανθρωπική εκδήλωση, ενώ αναφέρθηκε και στην από πολλά χρόνια αρωγή του Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ και της κοινότητας της Αγίας Μαρίνης, στην Πολωνική Εκκλησία.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η κ. Ζωή Ράπτη,  Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, η σύζυγος του Δημάρχου Ηλιούπολης Δώρα Ρίζου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιούπολης Ιωάννης Πούλος (ΕΝ.Α.Κ.) και Κώστας Σεφτελής (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ) καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι συλλόγων.

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη, προσφέροντας δωρεάν την συμμετοχή τους στην εκδήλωση, με την συνδρομή και του πολιτιστικού συλλόγου «Η Ρωμιοσύνη», απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια και συνεπήρε τους παρευρισκόμενους στο να κυκλώσουν στο χορό.

Την επομένη, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στην Αθήνα, τα οποία βρίσκονται στην Ηλιούπολη επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης 507 & Λεωνιδίου, με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2109946733, τηλεομοιότυπο το 2109946169, και ηλεκτρονική διεύθυνση την athens@gmss.gr και επέδωσε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε στην εκδήλωση.

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Eκ του Ιερού Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment