Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη πρώην Κίτρους Αγαθονίκου (ΦΩΤΟ)

   Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η Εορτή Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.

          Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του, εδώ και πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.

          Οι ιερές ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, όπου φυλάσσεται το απότμημα του ι. λειψάνου.

          Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

          Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, ο οποίος επίσης εόρταζε τα Ονομαστήριά του, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ συλλειτούργησαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα, όσο και στον εορτάζοντα Ιεράρχη, Γέροντα κ. Αγαθόνικο. Επίσης, απηύθυνε εόρτιες ευχές στον προεξάρχοντα Αρχιερέα.

          Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, τον λόγο έλαβε ο Θεοφιλέστατος κ. Αγαθόνικος, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, το Ιερατείο και όλο το εκκλησίασμα για τις ευχές του.

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα