Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, Κυριακή των Προπατόρων, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης.

Στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου αναφέρθηκαν στις σύντομες ομιλίες του και οι άλλοι δυο Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, ενώ συγκίνηση προκάλεσε η παρότρυνση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου να ψαλεί και ο Ύμνος της Μάνης, τον οποίο ο μακαριστός Μητροπολίτης έψαλε σε κάθε ευκαιρία.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας (Ν.Δ.) κ. Δαβάκης, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο συνταγματάρχης κ. Συναδινός, ως εκπρόσωπος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητού Λακωνίας, ο Διευθυντής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β’ κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου επιπυραγός κ. Γραφάκος, ο υπολιμενάρχης Γυθείου, ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Βουρλέτσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος ευσεβών πιστών, από κάθε γωνιά της Μάνης.

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin