Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)
31 Δεκεμβρίου 2017 Κοινοποιήστε

Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, και πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, πλαισιωμένος από Ιερείς και τους Διακόνους του, σήμερα Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει και την μνήμη Του.

Οι Χριστιανοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου μας για συμμετοχή με σεβασμό και ευλάβεια στο Ιερό αυτό Μυστήριο, το οποίο τους μετέφερε νοερά στους αρχαίους Χριστιανικούς χρόνους.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας παραλληλίζοντας την «Ἀρχὴ τοῦ εὐαγγελίου ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ, υἱοῦ τοῦ Θεοῦ» (Μαρκ. Α’ 1), με την αρχή του Νέου (Πολιτικού) έτους 2018, τονίζοντας ότι οφείλουμε οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να θέτουμε το Άγιο Ευαγγέλιο ως αρχή και θεμέλιο στην ζωή μας, δίδοντας νόημα στην καθημερινότητα μας, όχι μόνο τώρα, που ανατέλλει ο νέος Χρόνος, αλλά καθ᾿ όλη την διάρκεια του έτους και της ζωής μας.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την Μεγάλη Είσοδο, όπου και τέλεσε την «Προσκομιδή» ενώπιον των πιστών, κατά την τάξη αυτής της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο πρωτοχριστιανικό τελετουργικό της αναλύοντας με λεπτομέρεια και επεξηγώντας, όπου εκείνος έκρινε σκόπιμο.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προσκάλεσε το ευσεβές εκκλησίασμα αλλά και όλους τους Κορινθίους να προσευχηθούν για το Νέο (Πολιτικό) έτος 2018,  στην Ι. Αγρυπνία, που πρόκειται να τελεσθεί απόψε το βράδυ, ώρα 20:30, για τα μοναχικά άτομα της πόλεως μας. Ολοκλήρωσε δε, ευχόμενος «Καλή Χρονιά» με υγεία για όλους τους Κορινθίους.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment