Τσίπρας σε Νεαπόλεως: “Ενώνουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το δίκιο”

«Ακούει κανείς τον Σεβασμιώτατο να μιλά περί ταξικότητας και πριν λίγες μέρες, εμένα να μιλώ για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την Αγιά Σοφιά. Όχι δεν μπερδέψαμε τους ρόλους μας, απλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

Τη λειτουργία της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως – Νεάπολης και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ .Βαρνάβα. Όλα όσα είπε χαρακτηρίζουν την πραγματικότητα σε αυτή την πόλη. Πρέπει να πάψουν να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρέπει σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να εξαλειφθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους πολίτες. Ακούει κανείς τον Σεβασμιώτατο να μιλά περί ταξικότητας και πριν λίγες μέρες εμένα να μιλώ για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την Αγιά Σοφιά. Όχι δεν μπερδέψαμε τους ρόλους μας, απλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε. Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Α’ βαθμιας φροντιδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ».

Τέλος τόνισε πως οι ΤΟΜΥ προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση».

https://youtu.be/yfu8OqQ4HJI

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα