Αντίθετη η Εκκλησία Κρήτης με την “αργία” των Τριών Ιεραρχών
22 Ιανουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Αντίθετη η Εκκλησία Κρήτης με την “αργία” των Τριών Ιεραρχών

Την κάθετη αντίθεση της για την καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως «αργίας» από το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει με ανακοίνωση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι στις ενορίες όλης της Κρήτης θα γίνει δέηση την ημέρα εκείνη «“υπέρ της υγείας, της ενισχύσεως και του φωτισμού”, των διδασκόντων και διδασκομένων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης της Πατρίδας μας».

Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος «εύχεται διαρκή την πρεσβεία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπέρ της διαφυλάξεως της Ελληνικής Παιδείας και της προκοπής και προόδου των νέων ανθρώπων του Τόπου μας».

Δείτε την ανακοίνωση:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, κατά τη Συνοδική Συνεδρία της 16ηςΙανουαρίου 2018, ασχολήθηκε, μεταξύ άλλων και με το θέμα του εορτασμού των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας.

Η Ιερά Σύνοδος, εκφράζει τη διαφωνία Της, σχετικώς προς την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί του ορισμού της ημέρας της μνήμης των Τριών ιεραρχών, έως ημέρας «αργίας» και για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς με τον τρόπο αυτό τα Σχολεία θα είναι πλέον κλειστά την ημέρα εκείνη.

Η Ιερά Σύνοδος, ανακοινώνει προς όλους, ότι στις Ενορίες της Μεγαλονήσου Κρήτης, μετά τη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και θα ακολουθήσει κανονικά η καθιερωμένη δέηση «υπέρ της υγείας, της ενισχύσεως και του φωτισμού», των διδασκόντων και διδασκομένων σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης της Πατρίδας μας.

Τέλος, η Ιερά Σύνοδος εύχεται διαρκή την πρεσβεία των Αγίων Τριών Ιεραρχών, υπέρ της διαφυλάξεως της Ελληνικής Παιδείας και της προκοπής και προόδου των νέων ανθρώπων του Τόπου μας.

 

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment