Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
31 Ιανουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Εχθές Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος τιμώντας την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, προστατών της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων, τέλεσε πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου, στην Κόρινθο με την συμμετοχή πλήθους κληρικών της Ι. Μητροπόλεως. Το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ανέγνωσε ιεροπρεπώς ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως  και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης ομίλησε για τους τιμώμενους Αγίους και κυρίως για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο, την Εκκλησία, τις Επιστήμες και την Παιδεία τονίζοντας με έμφαση ότι η προσφορά αυτή δεν νοείται επ’ ουδενί τρόπο και για κανέναν άδολο σκοπό να δοθεί στην λήθη ή ακόμη χειρότερα στην ανυποληψία.

Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας και εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος, αποτελούμενου συν τοις άλλοις και από εκπαιδευτικούς και μαθητές, χειροτόνησε σε Διάκονο τον κ. Ευάγγελο Κυνηγάρη του Αθανασίου, έγγαμο, καταγόμενο εκ του χωρίου Άγιος Ιωάννης Κορινθίας, απευθυνόμενος προς τον Χειροτονούμενο επεσήμανε την σπουδαιότητα, την αξία και την τεράστια πνευματική ευθύνη του απέναντι στο Μεγίστο της Ιεροσύνης Υπούργημα, αλλά ταυτόχρονα και τον σεβασμό και την τιμή που οφείλουν οι πιστοί να του αποδίδουν. Ο Ιερεύς του Κυρίου είναι αυτός που στέκεται ανάμεσα στον Θεό και στους ανθρώπους, μεταδίδοντας την χάρη και την Ευλογία Του σε αυτούς. Και ο Ποιμενάρχης μας κατέληξε τις νουθεσίες του προς τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο τονίζοντας την αναγκαιότητα να επιτελεί την διακονία του με την ίδια θέρμη, από την αρχή έως το τέλος της έχοντας ως παντοτινό πρότυπό του τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες.

Αμέσως μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν όλων των Εκπαιδευτικών της πόλεως μας στην «Τζάφειο Αίθουσα» εντός του περιβόλου του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment