Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες μας» (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των Θεοφανείων, με επίκεντρο τονΜητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μήλτος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΣεβ. κ. Ιγνατίου, ο οποίος τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανείων. Παρέστησαν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, οι Βουλευτές Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μάκης Μπαλής και Χρήστος Μπουκώρος, εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι επικεφαλής των στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, που κατευθύνθηκε στην παραλία της πόλης. Εκεί, ο Σεβασμιώτατος, ο ιερός Κλήρος και οι Αρχές επιβιβάστηκαν επί ειδικώς ευτρεπισμένου πλοιαρίου, από του οποίου ο κ. Ιγνάτιος έριξε στη Θάλασσα το Σταυρό, αγιάζοντας τα ύδατα. Στη θάλασσα βούτηξαν δέκα (10) νέοι της πόλης μας, γεμάτοι πίστη και ενθουσιασμό, που έλαβαν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας. Στον καθιερωμένο εόρτιο χαιρετισμό του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η σημερινή ημέρα είναι λαμπρή και μεγάλη, είναι η φανέρωση του Τριαδικού Θεού της αγάπης στον κόσμο και στη ζωή μας. Αυτή είναι η πίστη μας, πίστη ενότητας και ελευθερίας, αληθινής αγάπης και προσφοράς. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος σαν κι εμάς, για να πάρει στους ώμους Του την αμαρτία μας και να μας καλέσει να ζήσουμε μαζί Του την αιωνιότητα, μετανοώντας για τις αμαρτίες και τα λάθη μας. Σήμερα ο Χριστός, με την Βάπτισή Του, αγιάζει όλη την κτίση, όπου δεσπόζει η θάλασσα, που χαρακτηρίζει την πόλη και την πατρίδα μας….».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ειδική μνεία στη αγάπη και στην αλληλεγγύη που επέδειξε ο λαός μας την περίοδο και των φετινών εορτών, «όπου δεν αφήσαμε κανένα άνθρωπο εγκαταλειμμένο, δώσαμε στοργή και αγάπη σε όλους και σταθήκαμε, τον καιρό της κρίσεως, όρθιοι, όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα ευλογήσει τους κόπους και θα χαρίσει σε όλους ευλογία, χαρά και  δύναμη. Σας καλώ όλους σε ενότητα, έτσι να συνεχίσουμε, με ενοποιό δύναμη την Ορθόδοξη πίστη μας. Ευχόμαστε ο Θεός να φωτίζει τους ηγέτες μας να λαμβάνουν πάντα τις σωστές αποφάσεις, να δώσουν λύση στα μεγάλα εθνικά μας προβλήματα, χωρίς να υποχωρήσουμε σε τίποτα, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, που οι πατέρες μας άφησαν και που αξίζει να παραδώσουμε υπερήφανη στα παιδιά μας».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου όπου ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Λιμενικού Σώματος, παρουσία των Αρχών και του προσωπικού.

 

I. M. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα