Εκδήλωση για την Μακεδονία στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με τίτλο «ΜΑΝΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΟΥ». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον κατάμεστο ¨Χώρο Τεχνών¨ του Δήμου Βεροίας. Η προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που χρησιμοποιήθηκαν και οι βοηθητικοί χώροι της υποδοχής (φουαγέ) στους οποίους είχαν τοποθετηθεί οθόνες αναμετάδοσης για να παρακολουθούν όσοι δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην αίθουσα.

Αρχικά χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του απουσιάζοντος Δημάρχου Βεροίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Σοφιανίδης.

Στην εκδήλωση ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων περί της προσφοράς της Εκκλησίας στους αγώνες του έθνους και της Μακεδονίας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πολιτικός επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Άρχισυντάκτης του περιοδικού «ΕΚΚΛΗΣΙΑ» της Εκκλησίας της Ελλάδος ο οποίος παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα κατέδειξε την ανά τους αιώνες ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατέρριψε την επιχειρηματολογία περί σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά η χορωδία ¨Χριστιανική Ελπίς¨, το σύνολο ¨Μουσική Πολυφωνία¨ και η Φιλαρμονική του Δήμου Βεροίας παρουσιάζοντας τραγούδια για τη Μακεδονία. Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε ψήφισμα υπέρ της Μακεδονίας το οποίο ενέκριναν διά βοής όλοι οι παριστάμενοι. Η εκδήλωση έκλεισε με την ψαλμωδία του Εθνικού Ύμνου σε κλίμα έντονης συγκίνησης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μιλήτου κ. Απόστολος, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής καί Κονίτσης κ. Ανδρέας, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Πολυανης καί Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά, Λητής καί Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος καθώς και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ἀνθίμου Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαγιαννούλης, οι οποίοι και υπέγραψαν το ψήφισμα της Μακεδονίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

I. M. Βεροίας

Διαβάστε ακόμα