Η εορτή των Θεοφανείων στην Ι. Μητρόπολη Πρεβέζης (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό , γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα στην Πρέβεζα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Άγιο Χαράλαμπο πραγματοποιήθηκε πομπή συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορφέας, η οποία κατέληξε στην παραλία της πόλης, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος επιβιβάστηκε σε βάρκα και κατευθύνθηκε στο θαλάσσιο χώρο μπροστά από το δημαρχείο της πόλης όπου και πραγματοποίησε τον καθαγιασμό των υδάτων. Αρχικά έριξε το μαρμάρινο Σταυρό δεμένο, ενώ στη συνέχεια τον έριξε για 2η φορά χωρίς να είναι δεμένος και περίπου 10 άτομα βούτηξαν στα νερά του λιμανιού.

Μέσα σε λίγα λεπτά το μαρμάρινο Σταυρό ανέσυρε ο Κίμωνας Πουρναρόπουλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κάτω από τις επευφημίες του κόσμου και των άλλων κολυμβητών.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία σε όλους ενώ συνεχάρη τους κολυμβητές για την συμμετοχή τους στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την χριστιανοσύνη.

Η προσέλευση των πιστών σε όλες τις εκκλησίες της πόλης ήταν μεγάλη και πολλοί έσπευσαν να πάρουν αγιασμό και να ραντίσουν, σύμφωνα με το έθιμο του σπίτια τους.

atpreveza.gr

Διαβάστε ακόμα