Η εορτή των Θεοφανείων στον Ι. Ναό Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις Εκκλησιαστικές συνάξεις εόρτασαν τα Θεοφάνεια με την συνδρομή του κλήρου της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμου, ο αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Φυλακτός, όλη την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου εξυπηρέτησε λειτουργικά στην Βόρεια Αφρική, ενώ τέλεσε  την Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό των Θεοφανίων, στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Τύνιδας στην Τυνησία, αλλά και ο πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης ιερούργησε στη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι Βοιωτίας.

Στην ενορία, ανήμερα των Θεοφανείων στον ναό Αναστάσεως Κοιμητηρίου λειτούργησε και τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, ενώ στο Ναό της Αγίας Μαρίνης ιερουργήσε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ο οποίος από την εξέδρα τελέσεως του αγιασμού απηύθυνε προς τους εκατοντάδες πιστούς μήνυμα ελπίδας σε μία εποχή γεμάτη απελπισία.

Την εκκλησιαστική κοινότητα στην κατάδυση του Σταυρού στο κολυμβητήριο της Ηλιουπόλεως, εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια.

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα