Η Σπάρτη με λαμπρότητα τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και η Παιδεία εόρτασε τους Προστάτες της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο και την αρτοκλασία και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στους Τρεις Ιεράρχες, Βασίλειο τον Μεγάλο,  Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, και βρίσκεται κάτω από τον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Σπάρτης.

Για τους Προστάτες της Παιδείας, αλλά και την Ορθόδοξη εορτή της Μητέρας, μίλησε η εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κα Ελένη Παπαδόγιαννη.  Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη την ομιλήτρια για την μεστή νοημάτων ομιλία της, τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν και συμπροσευχήθηκαν και  τα παιδιά που με αξιοσημείωτη τάξη και ευπρέπεια συμμετείχαν στον εκκλησιασμό. Ιδιαίτερα στάθηκε στους εκπαιδευτικούς και τη μαθητιώσα νεολαία των Γυμνασίων και Λυκείων, που παρά την αργία συμμετείχαν μαζικά και οικειοθελώς στον εορτασμό. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά σε κάθε βήμα του εκπαιδευτικού τους βίου να βρίσκονται υπό την προστασία των Τριών Ιεραρχών και στους εκπαιδευτικούς να έχουν υγεία και φώτιση ώστε να φέρουν σε πέρας με επιτυχία το κομβικής σημασίας λειτούργημά τους.

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα