Ιερά Σύνοδος: Πρόταση να φύγουν όλοι οι ναοί από τη ΔΕΗ

Την… έξοδο όλων των ενοριών και των εκκλησιαστικών ιδρυμάτων από τη ΔΕΗ και την ένταξή τους στο ηλεκτρικό δίκτυο ιδιωτικού φορέα, εξέτασε προ ημερών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, ο ιδιώτης πάροχος απευθύνθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος και πρότεινε να αντικαταστήσει τη Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτροδοτώντας όλους τους ιερούς ναούς και άλλους φορείς που συνδέονται με την Εκκλησία.

Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κοινοποιήσει την ενημερωτική επιστολή του εν λόγω ιδιώτη παρόχου για την ένταξη σε διαφορετικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Στην επιστολή της εταιρείας προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αφού γίνεται μια περιγραφή των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του παρόχου τονίζεται ότι μπορεί να παρέχει ανταγωνιστικά τιμολόγια χαμηλής και μέσης τάσης.

Ζητείται μάλιστα από την Εκκλησία να αποστείλει τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό από κάθε ιερό ναό της Αρχιεπισκοπής και από τα Ιδρύματα, ώστε να κατατεθεί οικονομική προσφορά.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο της συζήτησης, ωστόσο, αν υλοποιηθεί θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στη ΔΕΗ. Κι αυτό διότι γίνεται προσπάθεια να φύγουν οι καλοί πελάτες (όπως η Εκκλησία) από την Επιχείρηση και να δοθούν σε ιδιώτη πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος.

 

in.gr

Διαβάστε ακόμα