Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μητρόπολη Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Την πρώτη τους μηνιαία Ιερατική Σύναξη για τη νέα πολιτική χρονιά πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου οι Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Λιανοκλαδίου, Υπάτης, Θερμοπυλών και Ροδίτσης και Στυλίδος και Πελασγίας στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Οι Ιερείς συγκεντρώθηκαν στις 9:00 το πρωί και μετά την καθιερωμένη προσευχή,  στο πρώτο μέρος της συνάξεως ο Ιδιαίτερος Γραμματεύς του Σεβασμιωτάτου π. Αθανάσιος Κυρίτσης μετά από προτροπή του Ποιμενάρχου μας ανέγνωσε ένα άρθρου περί του δημογραφικού προβλήματος του Αρχιμανδρίτου  Δανιήλ Αεράκη.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το αναγνωσθέν κείμενο σχολιάζοντας κάποια σημαντικά σημεία του εξήγησε στους ιερείς την προσπάθεια που γίνεται ώστε να αποχρωματιστεί η κοινωνία μας από καθετί που έχει σχέση με την Εκκλησία και να παραγκωνιστούν  πατροπαράδοτες αξίες που κράτησαν τόσα χρόνια την ελληνική κοινωνία.

Ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ιερέων και του  Σεβασμιωτάτου,  στον οποίο οι ιερείς έθεσαν τα ερωτήματά τους και τους προβληματισμούς τους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έγινε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για πρωινό και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της συνάξεως κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως και ενημέρωσε τους ιερείς για μελλοντικές ωφέλιμες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Τέλος εδόθη σε όλους τους ιερείς φάκελος με έντυπο υλικό και ανταλλάχθησαν ευχές μεταξύ του Ποιμενάρχου μας και των ιερέων για το νέο πολιτικό έτος 2018.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

 

Διαβάστε ακόμα