Κοντά στους στρατευμένους της παραμεθορίου ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Στρατιωτικά φυλάκια της παραμεθορίου επισκέφθηκε, στις 3 Ιανουαρίου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΧVl Μεραρχίας Στρατηγό Δημ. Μπονώρα, τον Υποδιοικητή της Ταξίαρχο Σταύρο Σταυρόπουλο και τον Διοικητή του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχη Γρηγ. Μπουτλιάκη.

Τον Σεβασμιώτατο οι άνδρες των φυλακίων υποδέχθηκαν με κάλαντα και εκείνος αφού πρώτα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη ετοιμότητά τους και το ακμαίο φρόνημά τους ανταπέδωσε με ευχές και δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  αλλά και με τους απλούς στρατιώτες στους οποίους επεσήμανε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι που υπηρετούν την Πατρίδα και τις αξίες της σε αυτόν το τόσο ευαίσθητο και γεωπολιτικά νευραλγικό χώρο του Έβρου. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους την Καινή Διαθήκη σε στρατιωτική παραλλαγή, προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, τονίζοντας την αξία του Ιερού Ευαγγελίου στην ζωή του ανθρώπου και των λαών.

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Διαβάστε ακόμα