Λαγκαδά: “Σκοπός μας θα πρέπει να είναι το τι θα πει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι” (ΦΩΤΟ)
28 Ιανουαρίου 2018 Κοινοποιήστε

Λαγκαδά: “Σκοπός μας θα πρέπει να είναι το τι θα πει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι” (ΦΩΤΟ)

Την 28η του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου ε.έ., πρώτη Κυριακή της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις τον πάνσεπτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Στην αρχή της ομιλίας του, προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας,  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην περίοδο του Τριωδίου που εισερχόμαστε σημειώνοντας ότι, για εμάς που πιστεύουμε στον Χριστό και είμαστε συνταφέντες με τον Κύριο και συναναστάντες στην ζωή της Καινής Κτίσεως, η περίοδος αυτή είναι μία ευκαιρία που μας δίδεται από τον Θεό ώστε να μπορέσουμε να δούμε τα του εαυτού μας τα πράγματα, να κάνουμε μία εσωτερική ανακαίνιση, να βαδίσουμε τον δρόμο που οδηγεί στην Μετάνοια και να βιώσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες που πρέπει να υπάρχουν, ώστε να συναντήσουμε τον Θεό, με υπακοή στο Θείο Θέλημα και συνειδητοποιώντας ότι παρόλο που είμαστε περαστικοί από αυτή την ζωή, έχουμε την δυνατότητα να ζήσουμε αιωνίως ξεπερνώντας την φθορά της αμαρτίας και αποκαθιστώντας τα λάθη μας, έχοντας ως βάση και θεμέλιο το ταπεινό μας φρόνημα.

Εν συνεχεία του λόγου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε τόσο στο σημερινό Αποστολικό Ανάγνωσμα, όσο και στην ακουσθήσα Ευαγγελική Περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, τα μηνύματα των οποίων ανέλυσε εκτενώς, υπογραμμίζοντας ότι  η Πίστη είναι η εμπιστοσύνη μας στον Θεό και σε όσα μας δίδει και μας χαρίζει. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι το τι θα πει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Λαγκαδά

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment