Λαμπρή πανήγυρις του Μεγάλου Βασιλείου στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Βόλο η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Επισκόπου Καισαρείας, του ουρανοφάντορος και Μεγάλου, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλης.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλειάδος Κληρικών και μεγάλου πλήθους πιστών. Τον Θείο Λόγο Κήρυξε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων. Αμέσως μετά, στο Πν. Κέντρο του Ναού, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Ενορίας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος τουΣεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του οποίου αναγνώσθηκε αντί κηρύγματος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο του Ναού π. Κων/νο Μπουρτζή. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος, την πραότητα και την ταπείνωση του π. Κων/νου, αλλά και τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Εκκλησία, στα είκοσι μέχρι σήμερα χρόνια της ιερωσύνης του, ιδιαίτερα δε στην λειτουργία του Σπιτιού Γαλήνης της ενορίας. «Στο πρόσωπό του τιμώ όλους τους Ιερείς, που αναλώνονται αυτή την περίοδο για ν’ αντεπεξέλθουμε στην κρίση και στις ανάγκες του λαού μας». Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του, όσο και για την αλληλεγγύη του, όλες αυτές τις ημέρες, αναφέρθηκε στην ενότητα όλων και στα έργα αγάπης, που πραγματοποιούνται και τόνισε ότι «αυτή είναι η απάντηση του Θεού στην εποχή μας, ότι η Εκκλησία μας ζει, η Ορθόδοξη πίστη μας ζει, ενώνει και σώζει το λαό μας».Απευθυνόμενος στον π. Κων/νο επεσήμανε ότι ο Σταυρός που θα φέρει, πλέον, πάνω του, θα θυμίζει πάντοτε ότι καλείται ν’ ακολουθήσει τη σταυρώσιμη πορεία του Χριστού: «την δική Του θυσία συνεχίζουμε, την δική Του ιερωσύνη φέρουμε, την δική Του αγιότητα οφείλουμε να μεταδίδουμε».

Επίσημη Δοξολογία επί τω Νέω Έτει

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, όπου τέλεσε την επίσημη Δοξολογία επί τη υποδοχή του νέου έτους, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Μάκη Μπαλή, εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα