Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα.

Νωρίς το πρωί, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού.

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της πόλεως.

Αρκετοί κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Κωνσταντίνος Γκίζας.
Κατά την τελετή, τιμές απέδωσαν στρατιωτικό άγημα της 120 Π.Ε.Α. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας, ενώ την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού έφεραν επ’ ώμοις άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο  Μητροπολίτης Χρυσόστομος, έκανε αναφορά στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και τους άρχοντες, ευχόμενος να τους δοθεί φώτιση για το κάλο του τόπου και την ευημερία της πατρίδος μας. Τέλος ευχήθηκε υγεία, καλή χρονιά και πλούσια την ευλογία του επιφανέντος Χριστού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και ευχήθηκε τα προσήκοντα στο Λιμενάρχη και το προσωπικό.

Στην τελετή παρέστησαν, ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης αναπληρωτής Υπουργός  Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος,  οι Βουλευτές του Νομού Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, οι Αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο ανώτερος Διοικητής φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρ. Πεταλάς, περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Διαβάστε ακόμα