Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στην Ι. Μ. Μάνης (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε σε όλη τη Χώρα η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων.

Επίκεντρο του εορτασμού για την Ιερά Μητρόπολη ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος τέλεσαι τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουία του Μεγάου Αγιασμού, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στο εκκλησίασμα πατρικά λόγια αγάπης επισημαίνοντας το νόημα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή που υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Δήμου Ανατολικής Μάνης, κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα του λιμανιού του Γυθείου, όπου έλαβε χώρα η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ, σκάφος του Λιμενικού Σώματος, αλιευτικά σκάφη και σκαφάκια του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας. Έξι θαρραλέοι νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Λακωνικού κόλπου  για να πιάσουν το Τίμιο Σταυρό. Τελικά το Σταυρό έπιασε για 5η συνεχή χρονιά ο Μιχάλης – Μάριος Ρεσμπίθας, στον οποίο ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος προσέφερε ενα μικρό επιστήθιο Σταυρό, ενώ ο Σεβασμιώτατος σε όλους τους κολυμβητές έδωσε βιβλία πνευματικής οικοδομής.

Το παρόν στο λαμπρό εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) και Δαβάκης (Ν.Δ.), η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Τζανετέα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκος, ο Ανώτατος Στρατιωτικός Διοικητής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Χατζηνικολάου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος κ. Μαρουδάς, ο Λιμενάρχης Γυθείου, πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος, ο Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, αστυνόμος Β’ κ. Κρητικός, ο αναπληρωτής Διοικητής της Π.Υ. επιπυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Μάνης.

Ι. Μ. Μάνης

Διαβάστε ακόμα